logo-mini

Esküvői fotózás Gyulán

Esküvői fotózás helyszíne: Gyula

Esküvői fotós: Katona Tamás

Ha még nem jártatok Gyulán tudnotok kell, hogy szerintem Magyarországon ebben a városban van a legtöbb szökőkút! Ahogy megérkezünk, azonnal az első köré épített körforgalomban találjuk magunkat, ami már sejtet azért valamit! Ez az első a menyasszonyok és vőlegények zarándokhelyévé vált a városban. Itt tavasztól-őszig folyamatos a hazai, és nemzetközi esküvői turizmus! Hogy honnan tudom mindezt? Itt születtem, és szabadidőm jelentős részét itt is töltöm. Anett a menyasszony már régi ismerősöm, épp ezért örültem, amikor felkeresett, hogy  esküvőjüket tervezik Zolival, és szeretnénk, ha én lennék a fotósuk! Emlékszem még az első beszélgetésünkre is! Egy helyi kávézóban sztorizgattunk, amikor pedig feljött a szó az esküvői fotózásról szinte egymás szavába vágva mondtuk, hogy csak a szökőkútnál nee! Mindenképp természethez közeli fotósorozatot képzeltek el, épp ezért a kreatív esküvői képeket a  közelben lévő Wenckheim-kastélynál fényképeztem. Leginkább a kastély homlokzatát választottam háttérnek, mert bármennyire is magával ragadó az épület, de sajnos az állapota elég kritikus. A kastélyhoz tartozó csodálatos park is igen népszerű a helyi esküvői fotósok körében, ezért még nagyobb volt a kihívás! Igyekeztem olyan megközelítésben fotózni, hogy azoknak az elemeknek adjak teret a képeimen, melyeket fényképezőgép nélkül is kiragadnék. Mint minden kreatív esküvői fotózásnál, most is elsődlegesen az érzelmeket állítottam a középpontba. A mosoly, az ölelések, a finom gesztusok…! Ezeket igyekeztem a legjobban felszínre hozni néhol már-már szürreális fényekkel. Bízom benne, sikerült!
Egy rendezvényparkban folytattuk másnap, ahol a polgári szertartás közben készült fotóknál a fény-árnyék szerepe dominált, és főleg fekete-fehér esküvői fotókat készítettem. Nem úgy, mint az esti bulinál, ahol a színeké inkább a főszerep.
Majd figyeljétek kicsit lejjebb a nyitótánc második fényképét! A koncentrálás minden izgalma érződik a felvételen. Rezzenéstelen arc, ahogy egymásba kapaszkodva egy emberként összpontosítanak, hogy jól menjenek a lépések!  A harmadik képen pedig már mi is, akik nézzük ezeket a fotókat, érezzük a felszabadult örömöt igaz?
Aki nem járt még Gyulán, mindenképp tervezhet itt egy tartalmas hétvégét! De akár egy varázslatos esküvő helyszíne is lehet ez a városka épp úgy, mint Anett és Zoli nagy napján…

– Örülök, hogy veletek voltam, hogy fotóimmal emlékezetessé tehettem számotokra ezt a csodás napot! –

Katona Tamás

Esküvői fotós


Hozzászólás írása