logo-mini

Esküvői fotózás ~ Neszmély

Esküvő helyszíne: Neszmély-Hilltop
Menyasszonyi ruha: Bridal Caprice London
Menyasszonyi cipő: Carvela–Kurt Geiger

Esküvői fotós: Katona Tamás

Ez a családias hangulatú esküvő a hazai hagyományokat ötvözte a nemzetközi tradíciókkal, és ennek köszönhetően esküvői fotós szemmel izgalmasra sikerült. Bea a menyasszony, Rod a vőlegény Angliából utaztak ide, hogy összeházasodjanak. A Neszmélyi borvidéket választották  esküvői helyszínnek, és épp azt a csodálatos helyet, ami hozzám is több szempontból közel áll. Minde évben két-három alkalommal fényképezek a Hilltop borhotelben, és bár a helyszín ugyanaz, de más-más arcát mutatja nekem valahányszor itt járok. Sétálgatás közben mindíg találok új részleteket, ahol örömmel készítek esküvői fotókat. Egyszerűen inspirál a hely! Ha nem voltatok még errefelé, és szeretitek a finom borokat érdemes akár egy hétvégét is itt tölteni! Képzeljétek el, hogy már a római korban is termesztettek ezen a vidéken szőlőt. Cabernet sauvignon, pinot noir, chardonnay, tramini és számos szőlőfajtából készült finomságokat kóstolhatunk meg, ha pedig az esküvőtöket tervezitek, garantáltan beleszerettek a helybe! Egy dologra azonban figyeljetek, de nagyon! A szertartás idejét úgy tervezzétek, hogy 16h-ig elképesztően tűz a nap, és a násznép számára sem lesz nagy élmény aszalódni a természetben! Nembeszélve az esküvő fotósról, akinek a munkája így jóval nehezebb lesz! Arra gondoltok most biztosan, hogy “dehát az a feladata, hogy megoldja nem”?… Igen, és részben igazatok is van kedves menyasszonyok, de vannak ám fizikai korlátai is, amikor ilyen időben készülnek fotók. Minden esküvői fotós arra törekszik, hogy a legszebb felvételeket készítse el nektek életetek nagy napjáról! Egy rosszul megválasztott terület a polgári szertartáshoz rányomhatja a bélyegét a képeitekre, így célszerű mindenek előtt megkérdezni a fotóst, hogy ő mit gondol?! Látvány, és fények szempontjából mi lenne a legoptimálisabb megoldás? Sajnos az idő rövidsége miatt erre most nekem nem volt lehetőségem, és viaskodtam is a természettel. De mint minden alkalommal, amikor hasonló helyzetbe kerültem, most is próbáltam a zavaró elemeket úgy használni, hogy előnyömre váljanak! A kreatív esküvői fotózás mindössze fél óra volt, és az igen erős napsugarakat a vetett árnyék intenzívebb hatásának fokozására használtam.
Az ellenfényben készült fotóknál pedig óriási segítségemre voltak a Tamron SP szériás nagy fényerejű optikái. Nehézség nélkül villámgyorsan állítottak élességet, minimális kromatikus aberrációt mutatva a fényképeken. Próbáltam inkább sejtelmes hangulatokat fotózni, melyekről tudtam, hogy Bea és Rod szeretni fognak! Majd jött egy rövid italozás, cigány zene élőben, és a beszédek. A best man sziporkázott, közben sötétedni kezdett. Még épp tudtunk egy néhány perces sétát tenni a szőlőlugasokhoz, ahol az ifjú házasok megcsodálták, ahogy a lenyugvó nap utoljára megcsókolja a fürtöket, én pedig mind e közben készítettem még néhány szép felvételt!
Bea és Rod!
Élmény volt veletek töltenem ezt a napot, és szívből kívánom Nektek, hogy egész életetek olyan hangulatban teljen, mint amilyen az esküvőtök napja volt… – Tamás –
Bea & Rod!
It was a pleasure to spend this day with You and I wish all your life in a mood like your wedding day! – Tamás – 

Katona Tamás

Esküvői fotós


Hozzászólás írása